Si a fost Fedora 11 Release beer party

Si a fost release party-ul cu fedora 11
Aici sunt cateva poze
http://www.lug-mures.org/index.php?q=gallery&g2_itemId=1873
A fost cam frig , unii voiau sa treaca de la bere la vin
insa pana la urma s-a ramas la bere si mici , gratarul era in spatele nostru , Net a fost da mai pica (nota -7), cred ca le trebuie un ruter mai bun acolo (sau cred ca ne cam alunga lumea acasa de aia ni sa taiat si macaroana la net)
In fine de discutat am vorbit despre fedora in general , si a fost bine ca ne-am intalnit. Vremea nu prea era de stat pe afara.
Sambata am reusit pana la urma sa instalez fedora si in kvm/qemu
doar folosind installer-ul in mod text si dupa aceea am pus si kde-ul si lxde tot din bash.
Interesant ca se foloseste mult fedora in oras dar versiuni mai vechisi cat de cat stabile (fara legatura la net), poate si mai mult se foloseste si centos pe servere.
Exista probleme cand se trece de la un release pe care functiona de ex driver-ul de la intel (945 integrat) pe un xorg in care multe se schimba si crapa driver-ul . Desigur si in ubuntu sunt acum drivere
in repository care rezolva problema insa ma gandesc ca nu e prea placut sa faci upgrade si sa vezi ca iti crapa driver-ul sau merge foarte lent . Poate se poate lucra la QA la xorg si sa se testeze pe
diferite placi cum am vazut la nvidia (testau cam pe tot ce misca in domeniul pc)
Am ramas placut surprins de kde-ul din fedora , arata un pic altfe l, si oleaca lent in virt-manager/kvm (nu cred ca am activat sdl-ul inca si mergea prin vnc peste xforward+wireless)
In rest inca nu am reusit sa dau drumul la lxde, poate fac un reinstall la fedora , m-ar bucura sa fie un cd de instalare pur cu fedora+lxde fara live cd , e mai sigur in mod text.

In kvm a crapat de vreo 2-3 ori installerul si nu scria nimic asa ca n-am mai avut rabdare si am dat drumul in low-res si linux text
din promptul de boot

Ahh is fericit ca firebird + flamerobin sunt incluse in sfarsit in fedora core 11/10 si se poate instala usor cu yum install firebird..
O sa scriu cateva randuri mai incolo
Cred ca as migra spre fedora pe unul din sistem daca lucrurile se schimba in negativ cu mono si ubuntu (ar dori sa fie in live cd-ul principal by default) Oricum acum e total irelevant
poate ar trebui sa fie create doar dvd-uri , foarte putini oameni mai au cd-roame am vazut ceva statistici cu download-urile de fc11 (vezi pe planet fedora project)

Leave a Reply

Your email address will not be published.